Marketing

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Om goed gevonden te worden zijn er meerdere factoren belangrijk. Wij leggen graag uit wat wij voor je kunnen betekenen!

 

Zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization of SEO) is een onderdeel van marketing en wordt toegepast om een website of webshop zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te krijgen. Hierbij is content eigenlijk de spil: Zorg dat titels aansluiten op delen van de tekst, let op de juiste relevante trefwoorden, combinaties van trefwoorden en (mogelijke) zoektermen.

Google werkt continue aan haar algoritmen, waardoor SEO min of meer een continue proces is geworden. Steeds vaker wordt er getoetst op de snelheid en techniek die toegepast wordt op een website.Zo zijn snelheid, mobiele weergaven, interne links, beschrijvingen en afbeeldingen steeds belangrijker geworden.

Trefwoorden: denk als je doelgroep

Bereik jouw doelgroep door te bedenken welke termen zij gebruiken wanneer ze op zoek zijn naar diensten of producten die jij levert.

Het is belangrijk om te begrijpen op welke wijze jouw doelgroep een zoekmachine gebruikt, één ding is zeker: iedereen is uniek en iedereen zoekt op een andere manier. Wel kan er een beeld gevormd worden over de woorden die men gebruikt. Daarom doen wij eerst een analyse naar de zoektermen waarbij concurrenten goed scoren. Vervolgens zetten wij onze kennis en ervaring in om nog beter gevonden te worden.

Technische optimalisatie

Wij leveren elk project op met als doel om zo hoog mogelijk in de zoekmachines te eindigen. Hiervoor is goede techniek zeer belangrijk. Wij blijven continue op de hoogte van de trends en technieken die Google toepast om te bepalen wie het hoogste mag eindigen in deze zoekmachine. Wij passen technieken toe waardoor jouw website zo snel mogelijk en zo goed mogelijk werkt. Hierbij kan je o.a. denken aan het optimaliseren van afbeeldingen, mobiele weergave, witruimte, snelheid en de efficiëntie van decode die wij schrijven om je project te realiseren.